Езици Български English
Категории
Кошницата е празна!
Приложи

"Три дъщери на Тибет"

Автор: Йънгзом Брауен
Код на продукта:38
Наличност:Не е налично
Превод: © Нина Рашкова
ISBN: 9789549535563
Издадена на: 2013
Размери: 14x21
Брой страници: 304
Корица: Мека
Националност: Немска
Редактор: Вихра Василева
Цена: 16,00лв.
Цена за Е-книга: 9,00лв.

* Купи тази книга като:

Кол-во:

Резюме

"Три дъщери на Тибет"

Кунсан вярва, че никога няма да напусне Тибет. Една от най-младите тибетски монахини, тя прекарва детството си в отдалечено планинско селце и на четиринайсет години влиза в местния женски манастир. Животът на Кунсанг, макар и простичък, й дава всичко, което й е необходимо: единство с природата, усет за духовната същност на всичко в света. Омъжва се за монах, има две деца и живее в мир и молитви. Но не задълго.

В Тибет съществува предание: “Когато железните птици полетят, и коне запрепускат на колела, тибетският народ ще се разпръсне по лицето на земята като мравки.” Китайското нахлуване в Тибет през 1950 година преобръща целия живот на Кунсанг. Китайските войници започват да рушат нейния манастир и тогава тя и нейното семейство са принудени да бягат, предприемайки страховито и мъчително преселение през Хималаите през зимата. Прекарва няколко години в индийски изселнически лагери.

След това се случва невероятен обрат: появява се Мартин Брауен, образован млад швейцарец, запленен от Тибет, който се влюбва в дъщеря й, и отвежда и двете в Швейцария. Там се ражда Йънгзом, авторката на тази забележителна книга. Истории с дълбок смисъл остават неизвестни, докато не се появи личност с дарбата да ги разкаже. Йънгзом спасява историята на своята осенена от вдъхновение баба, като написва книга, изпълнена с любов и търпение, и ни дава рядката възможност да надзърнем по един жив начин в живота на провинциален Тибет преди идването на китайците.

Отзиви (4)

Автор

Йънгзон Брауен - Три дъщери на Тибет

Йънгзом Брауен е швейцарска актриса, активистка и писателка. Баща ѝ е швейцарец, антрополог, а майка ѝ – художничка с тибетски произход. И двамата вкореняват интерес у Брауен към изкуствата, както и за тибетските корени, не само от културна гледна точка, но и от много по-дълбока лична перспектива.

Завършва образованието си в престижния Университет за театър и музика в Берн и започва да работи по самостоятелни театрални проекти в Швейцария и Германия. Скоро е избрана за участие в известния швейцарски ситком Manne Zimmer. Така започва развитието на кариерата ѝ като актриса, а по-късно я срещаме като добре установено име както в много швейцарски и немски сериали, така и във филми – участва в първият швейцарски научно-фантастичен филм Cargo. Пробивът си на Холивудската сцена тя осъществява чрез ролята си на Инари в научно-фантастичния филм, Aeon Flux, в който участва и Чарлийс Терон. Тогава се мести в Щатите, за да се развива като актриса.

Брауен още е и активистка в движението за свободен Тибет. За известно време е президент на Тибетската младежка асоциация, където организира публични демонстрации и културни събития. След като е арестувана в Москва заради протестите си на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. тя се прочува из Европа не само като актриса, но и като безстрашен боец за правата на Тибет. В пресата я наричат „Ангелът на Далай Лама“, „Кралица на бунтарите“, „Силна жена с дълга история“ и т.н.

През 2008 г. пише първата си книга „Три дъщери на Тибет“, която за отрицателно време се превръща в безспорен бестселър в Германия и Швейцария, където се продават над 400 000 копия. „Три дъщери на Тибет“ оглавява и европейската бестселър класация на Spiegel за повече от 40 седмици, както и тази на сп. „Фокус“.

Днес, Брауен живее в Лос Анджелис като актриса, писателка и режисьор. Обича да готви за приятели в свободното си време и да се разхожда из природата.

Наскоро приключва снимките за немското предаване THE LAST COP по телевизия SAT1 и сега се занимава със заснемането на краткия си филм RUPRECHT, който режисира сама.

 

Подобни Заглавия
Моето приключение в дивото
Черил Стрейд е на двайсет и шест и вече е изгубила най-скъпото в живота си: майка ѝ е починала от рак, семейс...
Цена: 17,00лв.
Цена за Е-книга: 10,00лв.
"Любовта ми Африка"
„Протегнах ръка, докоснах страните й и усетих хладните бивни, докато я галех под брадичката за поздрав. Очите...
Цена: 16,00лв.
Цена за Е-книга: 9,00лв.
"Да прекосиш Хималаите"
Шест месеца поход в митичния и същевременно непознат свят на Хималаите те тръгват от Бутан през месец май, чу...
Цена: 16,00лв.
"Всички цветя на Шанхай"
За всяка млада китайка в Шанхай през 30-те задълженията надделяват над личните й желания. За Фън това означава ...
Цена: 16,00лв.
Цена за Е-книга: 8,50лв.
Издателство Вакон © 2017 - Изработен от iSenseLabs